Honda voorzichtig met motorupgrade Toro Rosso

AP-1VRVUWH7H2111_news

Honda staat niet te trappelen om in Canada met een motorupgrade te komen. De Japanse motorleverancier van Toro Rosso heeft een nieuwe versie van de RA618H beschikbaar, maar weet nog niet of die betrouwbaar genoeg is om al in Montreal in te zetten.

Honda lijkt met die instelling te hebben geleerd van de drie jaar met McLaren. Tijdens die samenwerking leek het er vaak op alsof McLaren meer eiste dan Honda kon leveren, wat regelmatig leidde tot betrouwbaarheidsproblemen en uitvalbeurten. Technisch directeur Toyoharu Tanabe lijkt tegenwoordig voorzichtiger: "Wanneer we iets verbeteren aan de motor en dat onderdeel willen gaan gebruiken dan doen we eerst een betrouwbaarheidstest. Voor alle kleine stapjes die we nemen om de prestaties te verbeteren, hebben we tijd nodig."

De voorzichtigheid van Tanabe staat in schril contrast met het enthousiasme bij Toro Rosso. Brendon Hartley liet onlangs weten veel te verwachten van de B-spec Honda-motor. Pierre Gasly reageert wat terughoudender: "Ik heb inmiddels geleerd dat het in de Formule 1 vooral een kwestie is van de kat uit de boom kijken. Want soms werken nieuwe dingen gewoon niet zo goed als je had verwacht."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen