Honda: 'We hebben het gat met Mercedes gedicht'

AP-1YRDNK6152111_news

Masashi Yamamoto denkt dat Honda het gat in vermogen tussen de eigen krachtbron en die van Mercedes heeft gedicht. De motoren van Honda werden voorafgaand aan het huidige seizoen nog beschouwd als beduidend minder krachtig dan die van Ferrari en Mercedes.

Maar volgens de chef van Honda’s Formule 1-programma hebben zijn collega's in de afgelopen maanden een huzarenstukje verricht: "Zo rond de openingsronde [in Australië] had ik niet het gevoel dat we dichterbij konden komen aan Mercedes. Maar de ontwikkelaars bij ons onderzoeksinstituut in Sakura en de ingenieurs die bij de races aanwezig zijn hebben uitstekend werk geleverd."

Honda won in de eerste seizoenshelft met Max Verstappen en Red Bull Racing de Grands Prix van Oostenrijk en Duitsland. Prima prestaties, maar beide overwinningen kwamen voort uit extreme (weers-)omstandigheden. Pas tijdens de race in Hongarije kwam de bevestiging dat de achterstand op de Zilverpijlen ook daadwerkelijk was ingelopen, aldus Yamamoto: "In Hongarije vochten Lewis Hamilton en Max wiel aan wiel om de leiding. Het was erg indrukwekkend om te zien dat Hamilton er in het begin van de race echt niet aan te pas kwam. Dat was geweldig. Als we aan het begin van het seizoen een vergelijkbaar scenario hadden gehad dan was Hamilton er in een paar seconden voorbij gegaan. We hebben een vruchtbaar eerste seizoenshelft achter de rug."

Overigens laat Yamamoto in het interview met het Japanse Autosportweb niet uit over de positie van Honda ten opzichte van Ferrari.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden