Hoofd engineer Smedley verlaat Williams

1920x1080-Rob-Smedley-Williams

Rob Smedley, hoofd van de performance-afdeling van Williams, verlaat na dit seizoen de renstal. De Brit weet nog niet wat zijn volgende carrièrestap zal worden, maar wil meer tijd gaan doorbrengen met zijn gezin. Een tegenvaller voor Williams omdat het team dit jaar ook al Dirk de Beer (hoofd aerodynamica) en Ed Wood (hoofdontwerper) zag vertrekken.

Smedley begon in 2001 zijn carrière in de Formule 1 bij het team van Eddie Jordan. Drie jaar later stapte hij over naar Ferrari waar hij lange tijd samenwerkte met Felipe Massa. Toen de Braziliaan in 2014 overstapte naar Williams, ging Smedley met hem mee. Mede door zijn inbreng wist het team vervolgens twee jaar op rij als derde te finishen in het contructeurskampioenschap.

"Ik heb enorm genoten van mijn tijd bij Williams," aldus Smedley. "Het team heeft grote veranderingen doorgemaakt sinds ik daar in 2014 kwam te werken en het was een genoegen om daar een rol in te hebben gespeeld. Het team zal altijd dicht bij me blijven. Maar na 20 jaar in de Formule 1 ben ik echter van mening dat dit het juiste moment is om over dingen na te denken en te evalueren wat de volgende stap is. Ik kijk er erg naar uit om meer tijd door te brengen met mijn familie voordat ik beslis over toekomstige kansen."

2018 is een teleurstellend seizoen gebleken voor Williams. Het ooit zeer succesvolle team is nu de hekkensluiter van het Formule 1-veld. Toch denkt Smedley dat het team er weer bovenop gaat komen. "Williams is een heel speciaal team binnen de F1-gemeenschap en ik ben er zeker van dat met al het talent dat we hier hebben rondlopen, ze door zullen gaan en betere dingen gaan laten zien."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden