Hoogste man Mercedes doet oproep aan Britten

M170530

Dieter Zetsche, de CEO van Mercedes-Benz en bestuurslid van moederbedrijf Daimler AG, maakt zich grote zorgen over de Brexit.

Volgens de Duitser zou een vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie desastreuze gevolgen hebben: "Het zou erg negatieve consequenties hebben. We zouden Groot-Brittannië missen als onderdeel van de Europese Unie, zeker in deze roerige tijden", zo valt te lezen in een open brief van Zetsche in de Engelse kwaliteitskrant The Times. Zetsche sluit zijn brief af met de woorden: "De Britten moeten weten dat we willen dat ze blijven, vanuit de grond van ons hart."

De zorgen van Zetsche gaan over de gehele auto-industrie, maar hebben ook betrekking op de Formule 1. Want hoewel Mercedes onder een Duitse licentie racet, opereert de stal grotendeels vanuit Brackley, in het midden van Engeland. Vijf andere teams (Red Bull, Renault, McLaren, Force India en Williams) hebben eveneens hun hoofdkantoor in Groot-Brittannië en ook Haas F1 heeft er - ondanks de Amerikaanse roots - een fabriek staan. Alleen Ferrari, Sauber en Toro Rosso opereren niet vanuit Groot-Brittannië. De teams met Britse bases spraken eerder al hun zorgen uit over de Brexit. Zij willen in gesprek met premier May.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden