Horner dankt Nederlandse supporters na zege Verstappen

AP-1ZT9WSVTW1W11_news

Met de overwinning van Max Verstappen in Spielberg heeft Red Bull Racing dan eindelijk de hegemonie van Mercedes doorbroken. De Zilverpijlen wonnen sinds Brazilië vorig jaar tien races op rij en waren dit jaar met zes 1-2 finishes ongekend dominant.

Waar iedereen van tevoren dacht dat vooral Ferrari vandaag een bedreiging vormde voor de heerschappij van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas daar was het dus Red Bull dat een megastunt levert. Teambaas Christian Horner kwam na afloop woorden tekort: "Dit was het briljantste optreden van Max. Om hier in Oostenrijk te winnen: meer dan dat kun je je nauwelijks wensen. De steun die Max vandaag had: hij had twintig pk extra door alle Nederlandse supporters hier. Dank aan iedereen die Max hier heeft gesteund. Ongelooflijk en we stellen het erg op prijs."

Over het incident tussen Verstappen en Leclerc was Horner duidelijk. Hij vond dat de Nederlander de Monegask bij de beslissende inhaalmanoeuvre voldoende ruimte gaf: “Het is netjes, hij [Verstappen] zit er gewoon naast. Natuurlijk komt hij agressief aanzetten, maar wat kun je anders doen? Hij zit er volledig naast, volledig aan de binnenkant. Op dat moment kan hij [Verstappen] niet uit de weg gaan. Leclerc moet daar wel opgeven.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen