Horner: "Goed teamresultaat in kwalificatie"

SI202109100035_hires_jpeg_24bit_rgb

Volgens Red Bull Racing-teambaas Christian Horner heeft het team een goed staaltje teamwerk laten zien in de kwalificatie voor de sprintkwalificatie van Zaterdag in Monza. Max Verstappen pakte de derde plaats, waar Sergio Pérez genoegen moest nemen met de negende plaats. 

De reactie van Max Verstappen na de eerste vrije training op vrijdag was dat het nog wel eens zwaar zou kunnen worden dit weekend in Monza. Na de kwalificatie was de Nederlander echter blij verrast met een plaats op de tweede startrij. Red Bull Racing-teambaas Christian Horner was ook te spreken over een goed 'teamresultaat'.

Red Bull Racing / Sergio Perez / Max Verstappen / Tow / Slipstream / Italië / Monza / Kwalificatie / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Lars Baron/Getty Images)

"Checo (Pérez, red.) heeft goed werk geleverd in het geven van de slipstream aan Max om hem zo het voordeel te geven", evalueerde Horner de kwalificatie tegenover Ziggo Sport. Volgens de Brit wordt het een spannende sprintkwalificatie.

Gridstraf Bottas

Valtteri Bottas is naar de vierde Mercedes-motor van het jaar gewisseld en zal daarom zondag een gridstraf moeten incasseren. Op de vraag van Jack Plooij of het daarmee nu al vast staat dat Lewis Hamilton en Verstappen zondag vanaf de eerste startrij zullen vertrekken is Horner wat terughoudend. "Het hangt echt helemaal af van wat er in de sprintkwalificatie gaat gebeuren."

"We weten dat hij (Bottas, red.) zondag achteraan moet starten. Het is waarschijnlijk voor Hamilton lastig dat Bottas in principe pole position had." Volgens Horner zal het de sprintkwalificatie nog spannender maken bij het ingaan van de eerste bocht.

Triple-header goed afsluiten

Doordat het Hamilton en Verstappen zo dichtbij elkaar staan in het kampioenschap is ieder punt belangrijk. Verstappen staat momenteel drie punten voor Hamilton. In de sprintkwalificatie krijgt de top-3 punten. "Als het zo dichtbij elkaar zit gaat het erom alles te pakken wat je kunt. We hebben een paar goede weken gehad in deze triple-header en het is belangrijk dat we deze fase afsluiten met het momentum dat we hebben opgebouwd."

Red Bull Racing - Pitstop training / Monza / Italië / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Bryn Lennon/Getty Images)

Volgens Plooij zijn er veel mensen die aangeven het niet fijn te vinden om een sprintkwalificatie te hebben aan het einde van zo'n triple-header. Op de vraag of Horner het met die mensen eens is antwoordde de teambaas lachend. "Ik denk dat mensen triple-headers sowieso niet leuk vinden, laat staan met een sprintkwalificatie aan het eind. Kijk, als wij er zaterdag goed uitkomen houden we ervan, zo niet, dan haten we het", sloot Horner het gesprek af.

Lees ook: Gridstraf voor Bottas na vierde motorwissel dit seizoen 

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Italië VT1 en kwalificatie

Lees ook: Lando Norris: “Goede start van het weekend”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden