Horner: Hadden dominant Mercedes verwacht na presentatie W13

door Tim Koenders
Christian Horner Zandvoort 2022

Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, liet weten dat het team had verwacht dat Mercedes in 2022 zou domineren nadat het Duitse team haar auto had gepresenteerd. Omdat de auto er zo anders uitzag verwachtte Red Bull dat het wel sneller zou moeten zijn maar niets bleek minder waar.

Sinds 2014 is Mercedes het te kloppen team in de Formule 1. In 2021 lukte het Red Bull eindelijk om het Duitse team te verslaan. Het lukte alleen in het coureurskampioenschap na een hevige titelstrijd. Naast bezig te zijn met de strijd in 2021 moest de blik ook al op 2022. De nieuwe reglementen zorgden ervoor dat de teams zich niet 100% konden focussen op 2021. Toen de auto’s van 2022 werden gepresenteerd viel de Mercedes direct op door de bijna ontbrekende sidepods. Christian Horner vertelt dat Red Bull dacht dat Mercedes weer zou domineren door de unieke vondst in de reglementen.

George Russell Mercedes Belgie race

Snelle conclusie

“Mercedes vertelde in 2021 dat ze zich al vroeg hebben gefocust op 2022. Het is dus best opvallend dat ze tot op heden nog geen race hebben gewonnen dit seizoen.” Dat liet de teambaas van Red Bull weten in de Beyond the Grid podcast. “Toen de auto van Mercedes er zo radicaal anders uitzag verwachtten we dat Mercedes weer zou domineren. Toch kwamen onze jongens in de fabriek al snel tot de conclusie dat het niet zou werken.”

Lees ook: Robin Frijns en Michael Bleekemolen te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Daniel Ricciardo zet zinnen op terugkeer in 2024

Lees ook: Hoe duurzaam is een kalender met 24 races?

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden