Daniel Ricciardo zet zinnen op terugkeer 2024

door Anouk Ros
Daniel Ricciardo Monza pitbox

Daniel Ricciardo hoopt in 2024 terug te keren in de Formule 1. Volgens hem worden de kansen voor een zitje in 2023 alsmaar kleiner, waardoor hij liever focust op de verdere toekomst. Toch lijkt er vanuit Haas interesse in de Australiër.

Ricciardo geeft aan nog geen zitje te hebben voor komend seizoen. Hij had een contract bij McLaren dat ook volgend jaar geldig zou zijn, maar daar zal Oscar Piastri plaatsnemen naast Lando Norris. Voor 2023 zijn er nog een aantal vrije plekken. Toch schat Ricciardo zijn kansen klein in voor komend seizoen. Daarbij wordt er gesproken over een mogelijke carrière in de NASCAR.

Norris Ricciardo Monza

Foto: McLaren Media Centre

"Natuurlijk wil ik racen, op de grid staan en meedoen. Maar ik zie volgend jaar niet als alles of niets", waarbij hij laat merken dat niet alle hoop bij komend seizoen ligt. Voor de 33-jarige coureur liggen er in de jaren daarna ook mogelijkheden. "Uiteraard is 2024 iets waar ik rekening mee wil houden. Als het betekent dat ik een stap terug moet doen om er twee vooruit te kunnen zetten, dan is dat wat mijn team en ik nu proberen uit te zoeken. Een jaar langs de zijlijn is dus mogelijk", zo laat hij weten aan Fitzy and Wippa, een Australische radioshow. 

Haas toont interesse

Ondanks dat Ricciardo niet verwacht komend jaar in de koningsklasse te verschijnen, toont Günther Steiner, teambaas van Haas, ware interesse in de Australische coureur. Hij heeft een aantal kanshebbers voor het zitje naast Kevin Magnussen, maar heeft zeker ook Ricciardo in zijn hoofd. "In zijn situatie moet Daniel eerst zelf beslissen wat hij gaat doen. Het heeft weinig zin om hem over te halen om iets te doen, hij moet zelf de beslissing maken", laat Steiner weten aan het Duitse RTL. 

Lees ook: Lewis Hamilton nog niet klaar met Formule 1

Lees ook: Sebastian Vettel: Schone brandstof te laat

Lees ook: FIA komt met statement na superlicentieperikelen Herta

door Anouk Ros

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden