Sebastian Vettel: Schone brandstof te laat

door Gijs Leuvenink
Sebastian Vettel in de garage Imola 2022

Sebastian Vettel heeft zich kritisch uitgelaten over de late invoering van schone brandstoffen in de Formule 1. Volgens de Duitser komen die veel te laat.

In gesprek met Auto, Motor und Sport sprak de Duitser, die zich vaak uit laat over milieuproblemen, over de invoering van de CO2-neutrale brandstoffen. "De technologie is er al. De Formule 1 roept al jaren dat ze voorloper in de autotechniek zijn. Dat is één van de dingen waar de Formule 1 graag mee te koop loopt. Als ze dat echt waren dan waren ze al eerder over. Overigens, wel beter laat dan nooit."

Eigen voetafdruk verkleinen

Sebastian Vettel erkent dat hij als Formule 1-coureur niet een goede voetafdruk heeft, maar doet er wel alles aan om die in zijn privéleven zou klein mogelijk te houden. "Ik probeer wat ik op het circuit doe, niet buiten de baan te doen. Ik hou me ook niet altijd aan de snelheid, maar let er wel op om zo zuinig mogelijk te rijden." Ook eet Vettel minder vlees en gebruikt hij geen privévluchten meer.

Sebastian Vettel in de pitstraat Spanje 2022

Aanmoediging publiek

Vettel is een uitgesproken voorstander van het aanpassen van het leven om zuiniger te leven. Voor de fans heeft de viervoudig wereldkampioen ook een duidelijke boodschap. "Ik ga niemand vertellen hoe je het leven moet inrichten. We zijn gewend aan dingen en willen niet onze luxe inleveren. We moeten wel denken om kleine dingen aan te passen, want die maken ook al het verschil."

Lees ook: Daniel Ricciardo mogelijk naar NASCAR

Lees ook: FIA komt met statement na superlicentieperikelen Herta

Lees ook: Nicholas Latifi en Williams uit elkaar na 2022

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden