Lewis Hamilton nog niet klaar met Formule 1

door Anouk Ros
Lewis Hamilton Monza Italie

Lewis Hamilton geeft aan nog lang niet klaar te zijn met de Formue 1. Zijn dominantie met Mercedes lijkt dit seizoen toch wel verdwenen, maar dat weerhoudt hem er niet van om nog alles te geven. Hij is dan ook niet van plan in de nabije toekomt uit de koningsklasse te stappen. 

Vorig jaar kreeg Mercedes het al lastig met de concurrentie van Red Bull, maar dit seizoen is het team duidelijk niet meer het meest dominant. Waar zij vorig jaar nog het contructeurskampioenschap wonnen, moeten zij het voor nu doen met een derde plek, achter Red Bull en Ferrari. Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton geeft echter niet zomaar op. Hij geeft zelfs aan dat de tegenslagen van dit jaar bijdragen aan zijn gedrevenheid: "we houden er niet van om te verliezen of te falen. Dat is geen optie, maar soms gebeurt het wel. Het is onderdeel van het proces."

Lewis Hamilton Monza circuit

Foto: Mercedes AMG F1 (LAT Images)

Mercedes mag als team dan minder goed uit de verf komen dit seizeon, Hamilton is zelf meer dan tevreden met zijn eigen ontwikkeling. "Sommigen vragen zich af waarom ik zo hard voor mijzelf ben, maar dat is hoe ik de coureur ben geworden die ik vandaag de dag ben", laat hij weten aan RACER. 

Overwinning in ieder seizoen

Sinds Hamilton zijn debuut, in 2007 bij McLaren, in de Formule 1 heeft gemaakt, heeft hij ieder seizoen minimaal één race gewonnen. "Ik ben dankbaar dat we, sinds 2007, ieder jaar de kans hebben gehad om te winnen." Voor nu ziet het ernaar uit dat 2022 het eerste seizoen kan worden waar hij geen overwinning binnensleept. "Ik ben niet gefocust op het record, maar ik doe er natuurlijk alles aan om dit seizoen een overwinning te behalen", vertelt de Brit. "Maar het record is niet belangrijk voor mij, vooral omdat ik in het algemeen niet bezig ben met records." 

Lees ook: Sebastian Vettel: Schone brandstof te laat

Lees ook: Daniel Ricciardo mogelijk naar NASCAR

Lees ook: FIA komt met statement na superlicentieperikelen Herta

door Anouk Ros

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden