Horner hint naar mogelijkheid eigen DAS-systeem voor Red Bull

1920x1080-Max-Verstappen-Christian-Horner-Red-Bull-Racing-2019

Het team van Mercedes liet eerder vandaag al weten tijdens dit raceweekend in Oostenrijk het DAS-systeem in te gaan zetten. Meteen vraagt iedereen zich af of een team als Red Bull Racing hier protest tegen gaat indienen. Teambaas Christian Horner geeft in gesprek met Sky Sports een voorlopig antwoord op die vraag.

Eerder dit jaar, in maart, was het team van Red Bull Racing al van plan om een protest in te dienen tegen het DAS-systeem van Mercedes. Het team twijfelt namelijk aan de legaliteit van het systeem.

In gesprek met Sky Sports zei Horner er vandaag het volgende over: "Het is natuurlijk een ingewikkeld systeem en het is een slim systeem. We willen opheldering van de FIA over een aantal zaken met betrekking tot het DAS-systeem en we gaan er een aantal vragen over stellen."

Red Bull Oostenrijk VT1 2020
Horner hintte al dat Red Bull misschien een eigen versie van het DAS-systeem wilde maken. (c) Red Bull Racing F1

Mocht het systeem wel volledig legaal bevonden worden, dan kunnen andere teams het systeem in principe ook aan hun bolides toevoegen. Horner hintte al dat Red Bull misschien een eigen versie van het DAS-systeem wilde maken, mocht het legaal blijken.

Reglementen

"Het hangt ervan af wat het systeem doet en wat het oplevert. Alles moet zijn plek op de auto verdienen", licht Horner toe. "Het is overduidelijk een slim en ingenieus systeem, maar de regels zijn complex. Het is dan ook belangrijk om te weten hoe het DAS-systeem binnen de reglementen valt." De FIA heeft ondertussen al laten weten dat het DAS-systeem vanaf volgend seizoen niet meer toegestaan is.

Lees ook: Formule 1 vrije training 1 zit erop: spins voor Verstappen en Gasly

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden