Horner: 'Honda best geïntegreerde motor die we hebben gehad'

AP-1YFTQT9V51W11_hires_jpeg_24bit_rgb

Christian Horner is onder de indruk van het werk dat de nieuwe motorleverancier Honda heeft geleverd. De Red Bull-teambaas denkt dat de Honda-krachtbron beter geïntegreerd in de auto is dan al zijn voorgangers.

Red Bull reed in haar debuutseizoen in 2005 met een Cosworth-motor. In 2006 werd deze vervangen door een Ferrari-krachtbron waarna de energiedrankjesfabrikant overstapte naar Renault.

"De integratie van de motor in dit chassis is waarschijnlijk de beste die we hebben gehad", aldus Horner maandag bij een persmoment op het Circuit de Catalunya. "Het hele team van engineers heeft keihard gewerkt en er iets waanzinnig moois van gemaakt. Het voelt alsof we een Zwitsers uurwerk in de auto hebben liggen."

Eerder op de dag sprak Toro Rosso-teambaas Franz Tost de verwachting uit dat Red Bull met de Honda-krachtbron in staat moet zijn om races te winnen. Horner wil voorlopig nog niet meegaan in die euforie.

"We plukken zeker de vruchten van de langere samenwerking tussen Honda en Toro Rosso, maar zoiets kost ook tijd en zal moeten groeien. We moeten elkaar de tijd genen om het project te laten slagen."

Max Verstappen werkte maandag op de eerste testdag een probleemloze sessie af. Na afloop was hij redelijk tevreden.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden