Horner krijgt waarschuwing na beledigen marshall

SI202111200192_hires_jpeg_24bit_rgb

Christian Horner heeft een officiële waarschuwing gekregen van de stewards, omdat hij zich niet heeft gehouden aan de sportieve reglementen. De teambaas van Red Bull Racing zou namelijk iets hebben gezegd over een marshall, wat niet door de beugel kon.

Na de kwalificatie voor de Grand Prix van Qatar heeft Max Verstappen een straf gekregen voor het negeren van de dubbele gele vlag. Christian Horner was niet blij met de straf en noemde de marshall, iemand die met de desbetreffende vlag zwaait, malafide. Dit zou niet in lijn staan met de sportieve reglementen van de FIA en daarom moest Horner zich melden. Gelukkig voor hem bleef het bij officiële waarschuwing, nadat hij zijn excuses heeft aangeboden.

"Ik heb dit nog nooit meegemaakt"

De sportieve reglementen gelden bijvoorbeeld ook voor commentatoren, liet Formule 1-commentator Olav Mol weten aan Grand Prix Radio. "Wij mogen ons niet negatief uitlaten over de FOM en Formula 1. Je werkt ook feitelijk in dienst van de sport." Mol had, nog voordat de straf was uitgedeeld, geen idee wat voor straf erop zou staan. "Ik heb dit namelijk nog nooit meegemaakt."

Lees ook: Horner: “Max fenomenaal; Checo had veel geluk bij start”

Lees ook: Max Verstappen: “Wordt een spannend gevecht tot het einde”

Lees ook: Hamilton wint GP van Qatar voor Verstappen en Alonso

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden