Horner maakt zich niet druk over 'nieuwe' truc van Mercedes

SI202109260293_hires_jpeg_24bit_rgb

Christian Horner maakt zich niet druk over het ‘nieuwe' trucje van Mercedes. Volgens Horner moet Red Bull Racing van haar eigen kracht uitgaan en niet te veel bezig zijn met de concurrent, laat hij weten aan Racefans.net.

Tussen de eerste en tweede training in Amerika doken er beelden op van de achterwielophanging van Mercedes. Deze verlaagt de rijhoogte waardoor er een hogere topsnelheid kan worden gehaald. Het Red Bull-kamp maakt zich er niet druk over. “Het is niet iets wat ze recent geleden geïntroduceerd hebben”, begint Horner.

“Ik denk dat het op sommige circuits goed werkt en misschien werkt het op andere circuits weer wat minder. We gaan het zien. Er komen een aantal interessante locaties met verschillende uitdagingen aan."

Sergio Pérez / Red Bull Racing / USA 2021
Foto: Red Bull Content Pool / Jared C. Tilton / Getty Images

“Het is ongebruikelijk dat ze zich in deze situatie bevinden"

Mercedes heeft besloten om een zesde verbrandingsmotor te gebruiken in de auto van Valtteri Bottas. Horner vindt het opvallend dat de Duitse renstal dit jaar problemen heeft met de betrouwbaarheid van de motor, omdat ze de afgelopen jaren de benchmark was als het ging om betrouwbaarheid.

"Het is zeer ongebruikelijk voor Mercedes”, gaat Horner verder. "Ze was de afgelopen zes à zeven jaar het te kloppen team, ook als we het over de betrouwbaarheid hebben. Het is ongebruikelijk dat ze zich in deze situatie bevindt."

Lees ook: Vettel start achteraan tijdens Grand Prix van Amerika

Lees ook: Verstappen: “Groot vraagteken hoe goed Mercedes zal zijn"

Lees ook: Mario Isola: “Asfalt van COTA zorgt voor vraagtekens"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden