Horner maakt zich zorgen om uitbreiding Formule 1-kalender

AP-1WPFZFYMN2111_news

Christian Horner maakt zich zorgen om de uitbreiding van de Formule 1-kalender. Met de komst van de Grand Prix van Vietnam en de Grand Prix van Nederland is de kans groot dat de F1-kalender volgend jaar uit meer dan de huidige 21 races bestaat.

"Voor sommige mensen in de garage duurt een Grand Prix ruim een week", zegt de Red Bull-teambaas in gesprek met Motorsport Week. "Voor veel andere werknemers binnen de Formule 1 is het al veel gevraagd om naar 21 Grands Prix te komen. Het is riskant om over dat aantal heen te gaan."

Volgens Horner zou bij een mogelijke uitbreiding van de Formule 1-kalender ook de structuur van het Grand Prix-weekend moeten worden omgegooid. "Je zou je kunnen afvragen of we zoveel moeten testen als we nu doen. Bovendien kost een extra Grand Prix ook weer extra geld. Wat voor invloed heeft dat precies op het mogelijke budgetplafond? En krijgen we door dit alles een betere show te zien? Ik betwijfel het."

Van de huidige Grands Prix lopen de contracten van Monza, Hockenheim, Silverstone, Mexico en Barcelona af. Alleen het Circuit de Catalunya zou nog in afwachting van een nieuwe deal zijn, al is het de vraag of die er nog gaat komen.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden