Horner meent dat Ferrari nu de maatstaf is

AP-1V54SM4PW1W11_news

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner is Ferrari nu het ijkpunt als het gaat om het hebben van de beste motor. De Brit meent dat het Italiaanse team Mercedes heeft ingehaald.

Sinds de introductie van de V6-motoren in 2014 heeft het Duitse team de toon gezet. Vorig jaar was Ferrari in de positie om tot de laatste fase van het kampioenschap mee te strijden, maar staat er dit jaar nog beter voor. De Italianen gaan aan kop in beide kampioenschappen na 10 van de 21 races.

Volgens Horner kwam de ommekeer in Silverstone, met een sterk optreden van de Scuderia en haar klantenteams Haas en Sauber. Sebastian Vettel kwalificeerde zich slechts op 0,1 seconde van Lewis Hamilton en wist hem bij de start te verschalken. Bovendien kon de Duitser in de laatste fase de leiding overnemen van de Mercedes van Valtteri Bottas. “Ik denk dat het nu de maatstaf is”, aldus Horner, gevraagd naar de prestaties van Ferrari’s motor.

Kampioenschapsaspiraties

Wat betreft de prestaties van zijn eigen team gelooft Horner dat de kampioenschapsaspiraties een flinke deuk hebben opgelopen tijdens de laatste race. Volgens de Brit moet het team de resultaten maximaliseren op circuits waar Red Bull traditioneel goed presteert: “Elke derde race dus, daar lijkt het nu op. Dus als je zo doorgaat, Hongarije, Singapore, Japan, allemaal circuits waar we theoretisch goed voor de dag zouden moeten komen.”

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen