Horner neemt het op voor Verstappen na kwalificatie

AP-1W4GKZUSD1W11_news

Max Verstappen heeft volgens Red Bull-teambaas Christian Horner tijdens de kwalificatie voor de Oostenrijkse Grand Prix terecht de teamorders van zijn engineer genegeerd. Verstappen kreeg gesommeerd om Ricciardo in te halen en hem zo een tow te geven, maar gaf hier geen gehoor aan.

"We hebben een simpel beleid wat dit betreft, dat we al zeven jaar uitvoeren bij dit team", zegt Horner tegenover Sky Sports. "We wisselen om het weekend af wie er als eerste naar buiten rijdt. Dit weekend was het Ricciardo's beurt om als eerste de pits uit te rijden."

Tijdens de voorlaatste run in Q3 gaf de Nederlander tot twee keer toe geen gehoor aan teamorders, die opmerkelijk genoeg van de engineer van Verstappen kwamen.

MV: “Waarom rijdt Ricciardo zo langzaam?”
RB: “Haal hem in Max, haal hem gewoon in.”
Max: “No! Agelopen weekend reed ik voorop, nu rijdt hij voorop, come on.”
RB: “Max, haal ‘m gewoon in.”
Max: “No! Dat zijn de afspraken.””
DR: “Ik ga er vanuit dat hij me niet inhaalt.”
RB: “Nee, zorg ervoor dat je gewoon een ronde kunt rijden.”

Volgens Horner deed Verstappen er goed aan om het verzoek van zijn engineer in de wind te slaan. "Onze rijders weten precies hoe het ieder weekend werkt. Vorige week in Frankrijk ging Max als eerste op pad met Ricciardo in zijn wiel. Vandaag ging Ricciardo als eerste op pad met Verstappen er achteraan. Volgend weekend is het weer andersom. Zo is het afgesproken en zo blijven we het doen. Ik hoef niks aan hun uit te leggen, want ze weten heel goed hoe het werkt."

Verstappen zei eerder tegen Ziggo Sport dat hij het akkefietje met Ricciardo wil uitspreken.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen