Horner over beschadigde vloer Verstappen: "Helemaal afgeschreven"

Max Verstappen GP Engeland 2024

Nadat Max Verstappen tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië een uitstapje door de grindbak maakte, moest Red Bull voorafgaand aan de race op Silverstone de nieuwe vloer van de Nederlander wisselen, vanwege de vele schade. Christian Horner heeft inmiddels laten weten dat deze vloer volledig is afgeschreven.

Max Verstappen kende een lastige Britse Grand Prix, maar kwam doordat hij en zijn team de juiste strategische beslissingen namen en door zijn sterke laatste stint op de harde band uiteindelijk toch nog als tweede over de finish. De Nederlander was zeer tevreden met zijn P2, maar kreeg na de race slecht nieuws. 

Tijdens het eerste deel van de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië was de Nederlander in bocht negen, Copse Corner, met zijn slicks van de natte baan geschoten. De drievoudig wereldkampioen kon zijn bolide uit de muur houden, maar stuiterde wel hard door de grindbak, waarbij hij veel schade aan zijn geüpdatete vloer opliep. Verstappen miste daardoor honderd punten aan downforce. Tijdens de kwalificatie heeft Red Bull met lijm geprobeerd om te vloer enigszins te repareren, waardoor de monteurs de schade konden terugbrengen met twintig procent. Uiteraard mocht Red Bull de vloer wel vervangen voor de race.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Maar Christian Horner heeft na de race aangegeven dat de vloer volledig is vernield en volledig is afgeschreven. "De vloer was helemaal vernield", vertelde de Red Bull-teambaas tegenover RacingNews365. "Het feit dat Max in de kwalificatie een tiende achter Lando Norris stond, was erg bemoedigend. De vloer zag eruit als een bij elkaar geraapt zootje en de monteurs slaagden erin om er toch nog wat van te maken. Dat was zeer indrukwekkend om te zien."

Slecht nieuws

En dat is slecht nieuws voor Verstappen. Natuurlijk, Red Bull had een reservevloer bij zich en is er in de basis niets aan de hand, maar het kan invloed hebben op verdere updates, omdat er een budget cap is. Aan het begin van het jaar moest Williams bijvoorbeeld met veel schade aan beide auto's dealen en was het gevolg dat er veel reserveonderdelen geproduceerd moesten worden. Williams had pas tijdens de Grand Prix van Miami, de zesde race van het 2024-seizoen, een reservechassis tot zijn beschikking. Updates werden daarom uitgesteld. Voor Red Bull gaat het nu om een kleine tegenslag, maar alles telt in de felle strijd met de concurrentie, zeker nu Mercedes en McLaren even snel en misschien wel sneller lijken te zijn dan Red Bull.

Lees ook: Pérez na dramatische race op Silverstone: "Het was een totale ramp"

Lees ook: Verstappen blij met tweede plek Britse GP: "Namen de juiste beslissingen"

Lees ook: Lewis Hamilton behaalt 104e overwinning in thuisrace

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden