Horner over Mercedes: “Is duidelijk strategie geweest"

horner-hongarije-2021

Volgens Christian Horner is het een goed teken dat Mercedes meerdere keren met een vinger heeft gewezen naar het team van Red Bull. Dat laat hij weten aan Motorsport.com. Volgens de Brit betekent dat des te meer hoe zeer de Oostenrijkse renstal als bedreiging wordt gezien. 

Mercedes beleeft het zwaarste seizoen sinds het begin van het hybride-tijdperk. Van 2014 tot en met het seizoen 2020 werd het team, onder leiding van Toto Wolff, fluitend kampioen in beide kampioenschappen. Dit jaar is echter alles anders en heeft Red Bull Racing een auto die minimaal gelijk is aan die van Mercedes.

”Ze hebben daar zoveel energie in gestoken"

Volgens Horner trekt Mercedes dan ook alles uit de kast om het team uit Milton Keynes tegen te houden, maar dat is volgens hem juist een goed teken. "Ze hebben daar ontzettend veel energie in gestoken, meer dan je zou verwachten", vertelt Horner. "Het is duidelijk een strategie geweest. Maar ik denk dat het alleen maar laat zien dat Mercedes ons als een bedreiging ziet. En ik denk dat je iets goed doet als mensen met de vinger naar je gaan wijzen."

Max Verstappen / Lewis Hamilton / Grand Prix Imola
Foto: Red Bull Racing / Bryn Lennon / Getty Images

Problemen correlatie windtunnel en circuit opgelost

Horner noemt een aantal punten waardoor Red Bull Racing dit jaar sterk voor de dag komt tegen de wereldkampioen Mercedes. De problemen tussen de correlatie van de windtunnel en het circuit zijn opgelost en Red Bull kon profiteren van de regels die bijna hetzelfde zijn gebleven.

"We hebben in zekere zin duidelijk geprofiteerd van de continuïteit van de regelgeving", zegt Horner. "En ik denk dat de problemen die we vorig jaar met de correlatie tussen de windtunnel en het circuit hadden zijn opgelost. Ik denk dat dat het belangrijkste element was, zeker voor de eerste zes maanden van dit jaar."

Lees ook: Christian Horner: “We komen vechtend terug"

Lees ook: Red Bull Racing wil nieuwe motor pas in 2026 introduceren

Lees ook: Nyck de Vries wereldkampioen Formule E

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden