Horner stelt dat Ricciardo bij Red Bull blijft tenzij Hamilton stopt

AP-1W4GW524S1W11_news

Daniel Ricciardo blijft bij Red Bull Racing tenzij Mercedes-coureur Lewis Hamilton in de komende dagen besluit om met pensioen te gaan. Dat zegt teambaas Christian Horner dinsdag tegen Reuters.

De 29-jarige Australiër bezit bij Red Bull Racing een aflopend contract. Nu Charles Leclerc naar Ferrari lijkt te gaan en Mercedes zeer waarschijnlijk doorgaat met Hamilton en Valtteri Bottas, zijn de opties van Ricciardo beperkt.

"We zijn nu op het punt beland waar beide partijen de intentie hebben om met elkaar door te gaan", aldus Horner. "We kunnen nu flinke stappen maken. We streven er naar om de deal voor de zomerstop rond te krijgen."

De geruchtenmachine draaide de laatste weken op volle toeren rondom de toekomst van Ricciardo. Zo werd hij in verband gebracht met Renault en McLaren. Volgens Horner maken die teams geen kans om zijn coureur weg te kapen. "Hij wil zo snel mogelijk wereldkampioen worden, dus ik denk dat alleen een aanbod van Ferrari of Mercedes hem kan doen twijfelen. Maar het lijkt er niet op dat zij met een voorstel gaan komen."

Horner vervolgt: "Daniel heeft een tijdje de boot afgehouden, ook omdat hij wilde weten wat we van plan waren met de motor. Nu we daarin een duidelijke keuze hebben gemaakt hoop ik dat de rest van de onderhandelingen slechts een formaliteit zijn. Dus alleen wanneer Hamilton komend weekend in Silverstone zegt dat hij gaat stoppen, zullen we Daniel misschien nog kwijtraken."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen