Horner: ''Teams willen technisch reglement uitstellen naar 2023''

31 mrt 2020 door Hidde Wissels
1920x1080-Christian-Horner-Red-Bull-Racing-GP-Spanje-2019

Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, heeft tegenover de BBC aangegeven dat de Formule 1-teams willen dat het nieuwe technisch reglement opnieuw met een jaar wordt uitgesteld naar 2023. Volgens Horner is het onverantwoordelijk om in 2021 de ontwikkelingskosten hiervan te dragen. 

Vanwege het coronavirus en het gevolg dat de eerste acht Grands Prix niet gaa, heeft de FIA samen met de teams besloten om de nieuwe technische regels met een jaar op te schuiven naar 2022. Dit om aanzienlijke uitgaven te voorkomen, wordt er in 2021 met hetzelfde chassis gereden als in 2020. Vanaf februari 2021 mag er weer gewerkt worden in de windtunnels aan het nieuwe autoconcept.

Volgens Horner is er een 'redelijke overeenstemming' bij de teams om de nieuwe regels met nog een jaar uit te stellen. ''We hebben het over om de nieuwe reglementen met nog een jaar uit te stellen, omdat het in mijn ogen totaal onverantwoordelijk zou zijn om in 2021 de ontwikkelingskosten te dragen. Er lijkt redelijke overeenstemming te zijn, maar dit moet door de FIA goedgekeurd worden dat we deze ontwikkelingskosten in 2022 voor onze kiezen krijgen.''

Horner benadrukt dat stabiliteit nu het allerbelangrijkste is: ''Het belangrijkste wat we nu nodig hebben is stabiliteit. Omdat als we wat veranderen, je daarmee de kosten verhoogt. Stabiliteit is de meest verantwoorde manier om de kosten zo laag mogelijk te houden'', besluit Horner.

 

31 mrt 2020 door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen