Horner verwacht opwaartse lijn door te kunnen trekken

P-20171028-01707_hires_jpeg_24bit_rgb

Teambaas Christian Horner verwacht dat Red Bull volgend jaar direct vanaf het begin van het seizoen mee zal kunnen strijden om de prijzen.

In een interview met Racer.com zegt de Engelsman: “We hebben volgend jaar dezelfde regels als dit jaar, dus als we de lessen die we dit jaar hebben geleerd kunnen doortrekken naar de RB14 dan kunnen we het seizoen sterk van start gaan en hoeven we niet zoals dit jaar met een achterstand te beginnen.”

Net als in 2016 verliep ook de start van dit seizoen niet goed voor Red Bull. Het team had de RB13 te laat in ontwikkeling genomen, waardoor deze tijdens de eerste races niet volop presteerde. Pas halverwege het seizoen werd de bolide echt competitief.

Om de opwaartse lijn door te trekken naar volgend seizoen is de stal vijf dagen eerder dan gebruikelijk begonnen met de ontwikkeling van de nieuwe auto. Dat lijkt weinig, maar maakt in de Formule 1 een wereld van verschil: “We hebben de intentie om op de eerste testdag van 2018 direct honderd rondes af leggen. Dat moet echt het doel zijn”, aldus Horner die er aan toevoegt dat er ook in de laatste twee races van dit seizoen nog genoeg mogelijk is: “Tijdens de laatste vier races hebben we op zondag de snelste auto gehad. Hopelijk kan Brazilië een goed circuit voor ons zijn. En waarom niet Abu Dhabi. Het zou fantastisch zijn om dit jaar met minimaal nog één overwinning af te sluiten.”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden