Horner vindt dat Verstappen op resetknop moet drukken

AP-1VRUZ1Y911W11_news

Het is tot dusver nog niet het seizoen van Max Verstappen. Voorafgaand aan het Formule 1-jaar waren de verwachtingen nog hooggespannen, maar alleen in Spanje betrad de Red Bull-coureur het erepodium. Afgelopen weekend ging het in Monaco mis tijdens de laatste vrije training. En dat was niet voor het eerst.

Volgens teambaas Christian Horner zou Verstappen wat kunnen opsteken van teamgenoot Daniel Ricciardo, die de race in het prinsdom op zijn naam schreef. "Max heeft ongelofelijk veel talent, maar heeft dit seizoen enkele harde lessen moeten leren. Ik denk dat een aangepaste aanpak hem goed zal doen. Hij heeft in de auto naast zich een hele goede leraar zitten", zegt Horner in gesprek met BBC Sport.

Resetknop

Horner meent wel dat de enige die het tij kan keren Verstappen zelf is. "Wat hem frustreert, is dat hij dit seizoen harder werkt dan ooit, waardoor het voelt alsof hij op dit moment iets teveel zijn best doet. Hij moet op de resetknop drukken."

In de stand om de wereldtitel staat Verstappen inmiddels een straatlengte achter. Hij verzamelde na zes races een totaal van 35 punten, klassementsleider Lewis Hamilton staat inmiddels op 110. Ricciardo, die eerder de Grand Prix van China won, staat met 72 punten op een derde plaats achter Sebastian Vettel (96).

Punten weggegeven

"We zouden naast Mercedes en Ferrari moeten staan. We hebben al ongeveer 65 punten weggegeven. Onze twee coureurs moeten top presteren om te kunnen wedijveren met deze twee teams", merkt Horner streng op.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden