Horner: "Waren bezorgd of Pérez finish wel zou halen"

SI202105220054_hires_jpeg_24bit_rgb

Sergio Pérez moest na zijn overwinning in de uitrijronde zijn auto vroegtijdig stilzetten. Red Bull-teambaas Christian Horner vertelde tegenover Sky Sports dat Sergio Pérez een hydraulisch probleem had en de race bijna niet kon uitrijden. 

Christian Horner is opgelucht na de Grand Prix van Azerbeidzjan. Het had heel anders kunnen aflopen voor het team van Red Bull Racing na het uitvallen van raceleider Max Verstappen. Na het uitvallen van Verstappen kwam er een rode vlag en moest de race worden herstart door middel van een staande start. Horner maakte zich zorgen om Pérez en vroeg zich af of het nog wel goed ging komen. "Sergio had een hydraulisch probleem. We waren erg bezorgd dat hij het niet zou halen", zegt Horner tegenover Sky Sports. "Bij de herstart konden we alleen maar verliezen, maar het pakte goed voor ons uit."

Sergio Perez / Red Bull Racing / Bakoe / Azerbeidzjan / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Francois Nel/Getty Images)

Goede prestaties Pérez

Horner was erg tevreden over de prestaties van Pérez. "Hij was geweldig", zegt Horner. "Sergio was het hele weekend al snel. Zijn pace was indrukwekkend aan het begin. Als Sergio een iets betere stop had gehad, had hij misschien Max nog kunnen pakken met de overcut. Het was in ieder geval erg close geweest."

Door de overwinning van Pérez is het gat in het constructeurskampioenschap groter geworden. Het gat tussen Red Bull en Mercedes is nu 26 punten in het voordeel van Red Bull. Bij de coureurs leidt Verstappen nog steeds het kampioenschap. Hij heeft een kleine voorsprong van vier punten op Hamilton. Het gat tussen Hamilton en Pérez, die door zijn overwinning nu derde staat, is 32 punten.

Lees ook: Leclerc: “Aston Martin heeft ons qua snelheid verrast”

Lees ook: Max Verstappen: “Hebben banden niet te zwaar belast”

Lees ook: Lewis Hamilton niet blij na slechte herstart in Bakoe

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden