Hülkenberg aast op terugkeer in Formule 1 in 2021

07 aug 2020 door Julia Onclin
X4I8411

Racing Point-invaller Nico Hülkenberg is naar eigen zeggen in gesprek met meerdere teambazen. "Soms zijn het willekeurige gesprekken, soms gaat het meer over de toekomst", verklaarde Hulkenberg tegenover Motorsport.com. De Duitser aast namelijk op een stoeltje in de Formule 1 voor 2021.

De terugkeer van Hülkenberg in de Formule 1 als invaller bij het team van Racing Point kan van erg korte duur zijn. Als Sergio Perez namelijk een negatieve corona-test kan laten zien, mag hij dit weekend weer plaats nemen in de Racing Point-bolide. Dat zou dus betekenen dat de invalbeurt van Hülkenberg voorbij is zonder dat hij ook maar één race heeft kunnen rijden.

Discussies en gesprekken

De Duitser geeft echter niet op. Een terugkeer in de koningsklasse van de autosport staat nog steeds bovenaan zijn lijstje. "Ik ben zeker in discussies en gesprekken betrokken, maar er is nog niets concreets te zeggen. Ik denk dat het nog een aantal weken gaat duren voordat het concreter en duidelijker wordt", stelt Hülkenberg. Het is dus nog maar de vraag of het hem gaat lukken om één van die felbegeerde stoeltjes te claimen.

Om zijn kans op een stoeltje groter te maken, zou het de Duitser goed uitkomen als hij ook dit weekend de Grand Prix van Silverstone mag rijden voor Racing Point. Met een goed resultaat kan Hülkenberg zich namelijk in de kijker spelen bij de andere teams. Toch weet Hülkenberg ook dat één race lang niet het enige is waar teambazen naar kijken.

"Ik denk niet dat mensen, en in het bijzonder teambazen, kijken naar slechts één race, vooral niet onder deze omstandigheden. Het zou natuurlijk goed zijn en ik zou graag een geweldige race hebben", vertelt Hülkenberg. "En als ik in de auto zit, wil ik gewoon een goede vervanging zijn om het team zoveel mogelijk te helpen en bij te dragen tijdens de race. En de rest, dat lost zichzelf later wel op, dat is een andere zaak.”

En wat als een Formule 1-terugkeer er toch niet in zit? "In dat geval is het voor mij nog niet helemaal duidelijk. Ik denk dat ik stap voor stap bekijk hoe de zaken lopen en waar het heen gaat in de komende weken.”

Lees ook: Volksgezondheid Engeland bevestigt einde quarantaine-periode Pérez

07 aug 2020 door Julia Onclin

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen