Hülkenberg blij met punten: “Gedaan wat ik kon”

SI202010100385_hires_jpeg_24bit_rgb

Hij zou in eerste instantie niet eens racen, maar Nico Hülkenberg kwam vandaag keurig als achtste over de finish. Na afloop is hij dan ook dik tevreden met het resultaat.

“Wat een gek verhaal. Het was wel lachen om te racen vandaag, ik heb gedaan wat ik kon. Daar ben ik heel blij mee, dat had ik niet kunnen verwachten. Ik heb denk ik nog nooit een race gehad waarbij ik zo weinig heb gepraat op de radio. Ik was zo druk met het rijden en het pushen dat ik er gewoon geen tijd voor had. Ik heb bijna niks gezegd, het was vooral gas erop en gaan.”

Er zat volgens Nico wel een verschil tussen de kwalificatie en de race. “Het is wel anders, als je het in de eerste ronde namelijk niet goed doet is het direct voorbij. Allebei zijn heel moeilijk, maar op een verschillend niveau. Mooi dat de puntenfinish gelukt is, al werden we wel geholpen door een paar uitvallers. Ik ben gewoon blij met de 4 punten en dat nemen we mee naar huis.”

Of het zijn laatste race in de Formule 1 was weten we niet, maar als dat zo is heeft ‘De Hulk’ er in elk geval wel van genoten. “De uitloopronde was ook erg leuk, om zoveel support te zien van de Duitse fans. Ze hebben echt gejuicht, dus dat was wel emotioneel.”

“Morgen ga ik gewoon terug naar mijn huis in Mallorca, en dan zien we wel wat er gebeurt”, grapte de Duitser nog na afloop.

https://twitter.com/F1/status/1315290745897656323

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden