Hülkenberg eenmalig weer in actie tijdens ADAC GT Masters

15 jul 2020 door Tim Koenders
AP-24H46SKKW1W11_news

In het weekend van 14 tot en met 16 augustus zal Nico Hülkenberg gaan rijden op de Nürburgring. Hij neemt namelijk eenmalig deel aan de ADAC GT Masters. De Duitser zal gaan rijden in een Lamborghini Huracan GT3 Evo. Dit zal zijn eerste echte race zijn na de laatste Grand Prix van vorig seizoen.

Nico Hülkenberg reed vorig jaar nog in de Formule 1 maar hij moest zijn stoeltje afstaan aan Esteban Ocon. Een nieuw team wist de Duitser niet te vinden en daarom moet hij dit seizoen toekijken. De plannen voor de toekomst wil Hülkenberg nog niet bekendmaken. Eerder heeft hij al laten weten een terugkeer in de Formule 1 niet uit te sluiten. Volgende maand zal hij dus in actie komen in een GT auto. Maar hij geeft duidelijk aan dat dit niet betekend dat hij zich volledig gaat focussen op de GT racerij.

Hülkenberg heeft aangegeven dat na acht maanden het wel weer begint te kriebelen. Hij wil graag de adrenaline voelen van een raceauto. Graag wil de Duitser duidelijk maken dat hij het puur ziet als een klein uitstapje. Hij rijdt als gast mee en het is niet zo dat zijn toekomst hierdoor bij de GT races ligt. Nico verwacht niet dat het zo makkelijk zal zijn, het is volgens hem namelijk een spannende klasse. Hij denkt dat hij hard moet werken om competitief te kunnen zijn.

15 jul 2020 door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen