Hülkenberg: "Mercedes heeft nog wel iets achter de hand"

a48e-9dbc-2de5-415d970a34a0_eb2fc3eb8347ccdcbac03e0d34365817fb862cc9

Red Bull moet Mercedes zeker niet afschrijven als het gaat om het wereldkampioenschap. Dat stelt Nico Hülkenberg, reserve-coureur bij Aston Martin en Mercedes, tegenover RTL Duitsland. De Duitser meent dat de Duitse renstal zeker nog wel iets achter de hand heeft.

"Het is heel simpel: Red Bull heeft een betere, snellere auto", begint Hülkenberg. De Duitser stelt dat Red Bull in tegenstelling tot voorgaande jaren minder verloren heeft door de reglementswijzigingen in de winter. Daardoor ligt het team nu voor. Toch is de strijd om het WK nog lang niet beslist volgens Hülkenberg. "Ik zou Mercedes zeker niet afschrijven. Het team zal nog wel iets achter de hand hebben inclusief updates en andere verbeteringen aan de bolide."

Max Verstappen / Red Bull Racing / Spielberg / Oostenrijk / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Mark Thompson/Getty Images)

De reserve-coureur volgt de strijd om het kampioenschap op de voet en is erg gefascineerd door het gevecht tussen Hamilton en Verstappen. Hülkenberg denkt dat de Nederlander zeker kans maakt op de titel. "Max zal gedurende zijn carrière nog voor veel wereldtitels strijden. Hij surft momenteel op een hele goede golf van succes, heeft veel zelfvertrouwen en gelooft in zijn auto."

Goede vrienden

Hülkenberg en Verstappen kennen elkaar al lang en zijn goed bevriend. "De langdurige vriendschap verbindt ons. Het feit dat ik ook Nederlands spreek, draagt alleen maar bij aan deze connectie. We kennen elkaar volgens mij heel goed."

Lees ook: Red Bull offert 2022-auto niet op door upgraden RB16B

Lees ook: Ricciardo: “Problemen bij niet nakomen afspraak kwalificatie”

Lees ook: Räikkönen maakt volgens Coulthard fouten door leeftijd

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden