Hülkenberg over Ricciardo: 'Ik heb altijd mijn teamgenoten verslagen'

8b74-f952-3fa4-4f88aafcd157_e61dbbe9592b12eca0a9b33d8b38f9b60a762aef

Daniel Ricciardo verbaasde deze zomer vriend en vijand door de overstap naar Renault aan te kondigen. De Australiër neemt het stoeltje van Carlos Sainz over en wordt de teamgenoot van Nico Hülkenberg. De Duitser verwacht een sterke concurrent binnen zijn team, maar denkt hem wel te kunnen verslaan.

Hülkenberg zal flink aan de bak moeten. Waar Ricciardo 149 keer aan de start van een Grand Prix stond, 29 keer op het podium klom en daarvan zeven maal op de hoogste trede mocht plaatsnemen, stond Hülkenberg 157 maal aan de start van een Grand Prix maar zag nog geen enkele keer het F1-podium van dichtbij.

Toch zijn dit geen statistieken waar de Duitser voor terugdeinst. "Daniel heeft meerdere races gewonnen. Hij is snel en gemotiveerd," aldus Hülkenberg tegenover Auto Motor und Sport. "Ik zal dus mijn huiswerk goed moeten doen en daarnaast moet ik snel en consistent zijn. Maar tot nu toe heb ik altijd mijn teamgenoten verslagen." 

Om het team naar een hoger plan te tillen, is naast het vastleggen van Ricciardo ook een grote rol toebedeeld aan Renault zelf. De achterstand op de topteams is immers te groot voor een fabrieksteam als Renault. Hülkenberg wijdt dit voor 60% aan de auto en 40% aan de motor. "De topteams hebben iets gevonden dat we nog niet begrepen hebben. We moeten dit geheim ontdekken."

Daarnaast zal Renault volgens de Duitser op alle vlakken moeten verbeteren. "Er is niet één deel dat ons meteen een halve seconde zal brengen. We hebben op elk gebied een verbetering nodig. Hier een update, daar een update en een beetje fijnafstemming," besloot de Renault-coureur. 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden