Hülkenberg: 'Ricciardo gaat data Red Bull met Renault delen'

AP-1VFUFE1ZD2111_news

Nico Hülkenberg verwacht dat zijn nieuwe teamgenoot Daniel Ricciardo data van Red Bull Racing aan Renault gaat doorspelen.

"Met de komst van Daniel waait er een frisse wind binnen ons team", zegt Hülkenberg, die aan zijn derde seizoen bij het Franse team begint, in gesprek met Auto Motor und Sport. "Hij heeft vast bruikbare informatie van Red Bull voor ons, bijvoorbeeld over hoe ze daar de auto afstellen. Dat zal zeker interessant zijn."

Hülkenberg vervolgt: "Hij zal ons niet kunnen vertellen hoe de auto van Red Bull precies is opgebouwd - we zijn immers coureurs, geen ontwerpers - maar hij kan wel vertellen wat voor systemen en programma's Red Bull gebruikt. Dat gaat ons zeker helpen."

Renault staat komend seizoen voor het vierde achtereenvolgende jaar als fabrieksteam op de grid. Op aerodynamisch gebied worden er flink wat regelwijzigingen doorgevoerd. Hülkenberg hoopt dat zijn team daarvan kan profiteren.

"Voor iedereen is het zoeken wat te doen met de nieuwe voorvleugels. Als fabrieksteam moet het ons doel zijn om veel dichter bij de top van het veld te staan. Tijdens de laatste races was het gat met de topteams zo'n twee á drie seconden. Daar moet minstens de helft van af."

Renault onthult op 12 februari als eerste team de nieuwe auto voor komend seizoen. Op 18 februari gaat op het Circuit de Catalunya in Barcelona de eerste testweek van start.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen