In Monza staat meer op het spel dan alleen de overwinning

rus-vettel

Zondag staat in Monza meer op het spel dan alleen de overwinning van de Italiaanse Grand Prix. Wat betreft de leiding om het kampioenschap kan het een interessant weekeinde worden voor de titelpretendenten. Sebastian Vettel gaat daarin aan de leiding met 220 punten, gevolgd door Lewis Hamilton op 213 punten. Bottas staat derde met 179 punten.

Mocht Sebastian Vettel zondag de Italiaanse Grand Prix winnen en Lewis Hamilton wordt tweede, dan staat Vettel weer op dezelfde voorsprong ten opzichte van Lewis Hamilton met welke hij de zomerstop in ging. Namelijk 14 punten. mocht de Brit lager finishen dan zal de voorsprong van Vettel nog groter zijn met nog zeven races te gaan.

Zeven punten

Wanneer echter de Mercedes-coureur de winst pakt en Vettel blijft op het razendsnelle Monza in zijn kielzog dan staan de beide coureurs exact gelijk, namelijk elk met 238 kampioenschapspunten. Het verschil tussen de eerste (25 punten) en de tweede plek (18 punten) is namelijk 7 punten. Mocht Vettel de beide Mercedessen niet kunnen bijbenen dan pakt Hamilton de leiding in het kampioenschap.

Winst voor Valtteri Bottas kan oogluikend toegestaan worden door Vettel en Hamilton. Bij winst zou de Fin namelijk op 204 punten komen. Daarmee komt de leiding in het kampioenschap voor Vettel niet in het geding. Wel blijft de schade ten opzichte van Hamilton beperkt, mocht deze als tweede finishen.

Pole-position

Hamilton won in 2014 en 2015 in Monza. Vorig jaar moest hij zijn teammaat, en latere wereldkampioen Nico Rosberg voor zich dulden. Vettel werd toen derde. In 2015 finishte Vettel als tweede achter Hamilton. De afgelopen drie jaar pakte Lewis Hamilton hier de pole. Mocht hij zaterdag wederom pole pakken dan is dat direct een historische. Hij laat dan namelijk de 68 poles van Michael Schumacher achter zich.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden