Indy Dontje: “Ik moest echt heel agressief verdedigen”

door Tim Koenders
IMG_7645

Indy Dontje nam deel aan de 2 uur durende IMSA Michelin Pilot Challenge in Sebring. De auto was niet snel genoeg op het rechte stuk, daardoor verloor het team van Dontje meerdere posities. Hij baalt daar enorm van aangezien de vooraf gekozen tactiek perfect was.

De teamgenoot van Dontje wist de auto op een derde startpositie te zetten. Bij de start wist hij nog eens een plekje te winnen, later moest hij die plek toch weer teruggeven. Toen Indy zelf in de auto mocht gaan zitten, lag het team op de derde plaats. Door een safety car kwam het veld weer dicht bij elkaar en dat was niet gunstig voor Dontje. “We verliezen ten opzichte van andere auto’s 10 kilometer per uur op het rechte stuk. Ik moest echt heel agressief verdedigen.” Helaas moest hij sommige auto’s aan zich voorbij laten gaan.

Kay-van-Berlo-e1589185972783-700x393
Kay van Berlo op het circuit van Hockenheim © Kay van Berlo

“Toen besloten we om vroeg naar binnen te gaan en dat pakte heel goed uit, we lagen op een gegeven moment zelfs tweede”, vertelt Dontje aan Grand Prix Radio. “Uiteindelijk konden we de andere auto’s gewoon niet achter ons houden, ze waren er soms voor het rempunt al voorbij.” Dontje wist als zesde over de finish te komen. Hij zal voor nu even geduld moeten hebben, zijn volgende race is pas in mei.

De hele update van Indy Dontje is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Indy Dontje in Mercedes AMG GT4 in actie in Sebring

Lees ook: Indy Dontje over 24h Daytona: “Horloge mooier dan beker”

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden