IndyCar: Dixon en O'Ward winnen in Texas

16C_3878-1

Scott Dixon en Patricio O'Ward hebben de IndyCar-races in Texas gewonnen. Exclusief voor Grand Prix Radio blikt IndyCar-commentator René Hoogterp terug op het afgelopen raceweekend.

"Er was geen kwalificatie door de dreigende regenval, waardoor de startopstelling werd bepaald door de stand in het kampioenschap", vertelt Hoogterp. "Scott Dixon startte als tweede, maar kon al vrij snel de leiding overnemen. Hij controleerde vanaf dat moment de race en won zo zijn vijfde race op de Texas Motor Speedway."

Rinus Veekay had een zaterdag om snel te vergeten. "Hij had veel pech met de cautions en hij had wat technische problemen, waardoor hij niet verder kwam dan P20", gaat de IndyCar-commentator verder.

Crash voor de start

Al voor het begin van de race ging het voor een aantal coureurs mis. Zes coureurs vielen uit na een crash, nog voor dat het veld officieel van start ging. Hoogterp: "Veekay kwam met de schrik vrij en kon zich naar voren knokken, met een negende plek als resultaat."

16C_2945-1-700x466
Foto: IndyCar

Aan de kop van het veld was het een tactisch steekspel. "O'Ward was het beste in het tactische spel en pakte 24 ronden voor het einde de leiding en hield zijn plek vast", vertelt Hoogterp. Door de overwinning van de Mexicaan moet McLaren een belofte inlossen. O'Ward mag aan het einde van het jaar tijdens de test in Abu Dhabi in actie komen voor het F1-team van McLaren.

In het kampioenschap staat O'Ward nu tweede, achter Scott Dixon. De volgende twee races zijn in Indianapolis. Eerst de roadcourse en dan op 30 mei de legenadarische Indy 500.

Lees ook: Nieuw boek Olav Mol: ‘Een tweede leven in de F1’

Lees ook: Maak kans op 3.333 euro aan brandstof met het Grand Prix Spel

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Spanje

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen