IndyCar start in Texas met ingekorte race en zonder publiek

IndyCar_StPete2

Het nieuwe IndyCar-seizoen begint 6 juni op de Texas Motor Speedway, maar dat zal zonder publiek zijn. De organisatie achter de NTT IndyCar Series maakte dat gisteravond bekend.

Naast dat de race niet toegangeklijk is voor publiek, wordt het evenement ook ingekort. De bedoeling is dat training, kwalificatie en race op één dag plaatsvinden. De race wordt dan ook ingekort tot 200 rondjes in plaats van 248.

IndyCar-preses Jay Frye laat weten opgewonden te zijn dat ze eindelijk van start kunnen. "We zijn opgewonen om te beginnen met het NTT IndyCar Series-seizoen op de Texas Motor Speedway. We hebben nauw samengewerkt met het circuit en lokale zorginstanties om de veiligheid van deelenemers te kunnen garanderen."

Er zullen strikte richtlijnen van kracht zijn die het aantal mensen moet beperken, ervoor moet zorgen dat iedereen gescreend wordt en men zich aan social distancing houdt.

Het circuit en de gouverneur van Texas Greg Abbott laten weten dat 'deze races als een voorbeeld kan dienen hoe we verantwoordelijk races kunnen organiseren terwijl we de prioriteit geven aan de gezondheid van deelnemers en het publiek'.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden