Isack Hadjar wint F2 hoofdrace in Imola, Verschoor pakt puntje

Hadjar wint Imola

Isack Hadjar wint de Formule 2 hoofdrace in Imola. De Campos-coureur verslaat nipt Gabriel Bortoleto. Joshua Durksen eindigt als derde, gevolgd door Andrea Kimi Antonelli. Nederlander Richard Verschoor wordt tiende.

Polesitter Bortoleto heeft een slechte start en valt terug naar de vierde plaats. Bearman neemt vanaf de tweede positie de leiding. Richard Verschoor kent ook een sterke start en klimt vier plaatsen, waardoor hij na de eerste ronde op de elfde plaats staat. Hauger en Miyata gaan kort buiten de baan, maar de openingsfase verloopt verder zonder noemenswaardige incidenten.

In de achtste ronde maakt Bearman een pitstop voor nieuwe banden, maar zijn auto slaat twee keer af, waardoor hij de rest van de race in de achterhoede rijdt. Door de verschillende bandenstrategieën schuift het veld uiteindelijk weer in elkaar.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Formula 2 (@formula2)

Pitstop drama

Na 20 van de 35 ronden heeft Isack Hadjar de virtuele leiding in handen. Drie ronden voor het einde neemt hij definitief de leiding. Opvallend is dat de Belg Amaury Cordeel, dankzij een alternatieve strategie, lange tijd aan de leiding rijdt, maar zijn race niet kan afmaken vanwege een achterband die niet goed bevestigd is tijdens de pitstop. De band komt los en raakt een monteur die op dat moment de achterband van Pepe Marti bevestigt. Hierdoor verliest ook Marti zijn achterband bij het wegrijden.

Hadjar houdt de leiding vast, ondanks een spannend gevecht met Bortoleto in de slotfase. Richard Verschoor rijdt een solide race en pakt een punt met P10. Andrea Kimi Antonelli eindigt als vierde. Durksen heeft dit seizoen nog geen punt gepakt, maar pakt in Imola wel gelijk een podium.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden