Isola: "Verwachten dat teams gaan voor één-stop-strategie"

11-imola-friday

Mario Isola verwacht dat de teams in Imola net als vorig jaar zullen kiezen voor de één-stopstrategie. Volgens de chef van bandenleverancier Pirelli heeft dat te maken met de tijd die de teams verliezen in de pits en dat er lastig ingehaald kan worden.

Pirelli kiest er, net als zes maanden geleden, voor om de C2-, C3- en C4-banden te gebruiken op het circuit van Imola. Ook tijdens de seizoenstart in Bahrein koos Pirelli voor deze banden.

"Na een spannende start van het seizoen in Bahrein hebben we in Imola voor exact dezelfde bandenvoordracht gekozen", zegt Isola op de website van Pirelli. "Hoewel de laatste race in Imola bijna zes maanden geleden plaatsvond, zouden de omstandigheden mogelijk anders kunnen zijn in april dan in november. Natuurlijk is de bandenconstructie ook veranderd."

15-imola-sunday-700x467
Foto: F1 Press Area Pirelli

Lastig inhalen

De vorige Grand Prix op Imola werd gewonnen door Lewis Hamilton. Max Verstappen haalde de finish niet. Zijn uitvalbeurt veroorzaakte een safety car. "Net als tijdens de vorige race verwachten we dat de teams kiezen voor de één-stop-strategie. Dat komt door de tijd die je verliest in de pits en dat het relatief moeilijk is om in te halen. De safety car maakte vorig jaar een groot verschil, dus er zijn rondom aankomend weekend ook nog veel vraagtekens", stelt Isola.

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Emilia-Romagna 

Lees ook: Schumacher optimistisch over Q2-kansen Haas

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen