Italiaanse media: 'Vertrek Arrivabene aanstaande'

180029_rus

Volgens de Italiaanse media is de kans aanwezig dat Maurizio Arrivabene binnenkort de Formule 1 zal verlaten. De teambaas van Ferrari wordt namelijk in verband gebracht met een overstap naar de voetbalclub Juventus.

Hoewel Ferrari op papier de betere auto heeft dit jaar, leidt Mercedes momenteel het kampioenschap. Lewis Hamilton heeft na zijn overwinning gisteren in Sotsji inmiddels vijftig punten voorsprong op zijn rivaal Sebastian Vettel. Met nog vijf races te gaan ziet het er niet al te gunstig uit voor het team uit Maranello om de titel nog binnen te slepen. De geruchten zwellen in Italië dan ook aan dat het doek binnenkort valt voor Arrivabene.

Dat de Italiaan nu in verband wordt gebracht met Juventus is overigens niet heel vreemd: Arrivabene is al sinds 2012 lid van bestuur van de club en daarnaast zijn de lijntjes kort omdat de Agnelli-familie zowel Juventus als FIAT bezit (waar ook Ferrari onder valt). De Serie A-kampioen heeft onlangs bevestigd dat CEO Giuseppe Marotta eind oktober zal vertrekken. Onder zijn bewind heeft Juventus de afgelopen jaren het Italiaanse voetbal gedomineerd door maar liefst zeven maal op rij de landstitel binnen te slepen. Dit jaar wist de Turijnse club Cristiano Ronaldo aan zich te binden en hoopt hiermee successen te halen in de Champions League. Arrivabene wordt nu genoemd als een van de kandidaten om Marotta op te volgen bij 'De Oude Dame'.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen