GP2113_082327_J5A1795

Jack Plooij heeft in de nieuwe aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, verteld wie zijn betrouwbare bron was over het nieuws dat Sebastian Vettel gaat stoppen in de Formule 1. De Ziggo F1-pitreporter is dat tijdens de drivers parade op Zandvoort te weten gekomen door een loslippige coureur.

"Voordat je de trailer op gaat wachten ze keurig in een groepje en één van de rijders zei tegen mij: het is klaar met Vettel", zegt Plooij die op Zandvoort tijdens de drivers parade mee ging op de truck. Hij wil niet de naam noemen van de coureur die het gerucht heeft bevestigd. Het enige wat volgens Plooij nog in de weg kan staan zijn kleine dingetjes in het contract die Vettel persé erin wil hebben om nog een jaar bij te tekenen. Maar uiteindelijk beslist de Duitser over zijn toekomst en daar heeft het team van Aston Martin niets tegenin te brengen.

Sebastian Vettel / Aston Martin / Zandvoort / 2021
Foto: Aston Martin F1 Team

Rijderscarroussel

Met het mogelijke vertrek van Vettel komt er dus wellicht een stoeltje vrij bij Aston Martin. De gasten in F1 aan Tafel bespreken dan ook uitvoerig welke coureur de juiste vervanger is voor Vettel. Zo makkelijk blijkt dat dan ook niet. Sim-trainer Atze Kerkhof noemt drie mannen uit de Formule 2 die mogelijk kunnen toetreden tot de Formule 1: Oscar Piastri, Guanyu Zhou en Théo Pourchaire. De gasten sluiten vrijwel meteen Pourchaire uit aangezien de Fransman waarschijnlijk nog te jong is om een superlicentie te krijgen. Zhou zou een goede kandidaat zijn, vanwege het geld en sponsors uit China, maar Olav Mol betwijfelt of Aston Martin een goede markt in China is. Piastri is als rookie enorm goed bezig in de Formule 2. Hij leidt het kampioenschap en Kerkhof vindt dat de jonge Australiër het in de race in Monza enorm professioneel heeft aangepakt.

Oscar Piastri / Prema / Formule 2 / Italië / Monza / 2021
Foto: FIA Formula 2 (Dan Istitene - Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images)

Maar Mol vindt dat Aston Martin geen rookie naast Lance Stroll moet plaatsen. Hij zegt als er een rookie in de Formule 1 komt, die in de Alfa Romeo komt te zitten naast de ervaren Valtteri Bottas. Dat zou dan wel betekenen dat Antonio Giovinazzi zijn plaatsje verliest, maar volgens vaste waarde van de podcast Frans Verschuur is dat niet een groot probleem. Hij zegt dat Giovinazzi te weinig geld meebrengt voor Alfa Romeo.

Geen de Vries in de Formule 1

Het is volgens de gasten van F1 aan Tafel duidelijk dat Nyck de Vries geen kandidaat is voor een stoeltje. Verschuur vindt dat hij er te lang over gedaan heeft om op het juiste niveau te komen. Daarnaast vindt Mol dat de Nederlander slecht met zijn banden kan omgaan. "In de Formule E is dat eigenlijk niet goed naar voren gekomen. Maar ik heb zijn Formule 2-races gezien en daar had hij een voorsprong van 11 seconden. Die bouwde hij uit naar 14 wat onnodig was en daarna ging hij zijn banden oprijden waardoor hij van het podium reed." Volgens Kerkhof valt dat wel bij te leren, maar ook hij vindt dat de Vries het schijn tegen zich heeft vanwege zijn late kampioenschapstitel in de Formule 2.

De complete aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, is hier te beluisteren:

Lees ook: Jeroen Mul: “Beste van weekend gemaakt”

Lees ook: Palou wint en pakt leiding in IndyCar-kampioenschap

Lees ook: Olav Mol: “Mag nooit meer een discussie zijn over halo”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden