James Allison krijgt andere rol binnen Mercedes

M235616

Mercedes heeft een verandering in het technisch bestuur doorgevoerd. Zo krijgt technisch directeur James Allison een andere rol en neemt Mike Elliott de rol van Allison over.

De nieuwe rol die James Allison krijgt, is cto (Chief Technical Officer) van Mercedes. "James neemt met deze nieuwe rol afstand van het dagelijkse beheer van de technische F1-operaties die hij sinds 2017 heeft geleid", luidt het statement van Mercedes. "Hij zal zijn energie in plaats daarvan gebruiken om het team te helpen met de strategische uitdagingen van het volgende tijdperk in de Formule 1", gaat het statement verder. Mike Elliott neemt de rol als technisch directeur over.

Reacties

James Allison denkt dat nu het goede moment is voor een nieuwe rol. "Ik ben er van overtuigd dat mensen een houdbaarheidsdatum hebben in deze sport. Ik heb ervoor gekozen om afstand te nemen van mijn rol als technisch directeur en om het stokje op het juiste moment door te geven aan een ander", zegt Allison. Hij hoopt dat hij in zijn nieuwe rol als CTO een nuttige bijdrage kan blijven leveren bij Mercedes.

Een foto van James Allison
(c) Mercedes AMG Petronas F1 / LAT Images

Toto Wolff is erg blij met de nieuwe rol van Allison. "Ik ben blij dat we deze nieuwe rol hebben gegeven aan James om hem binnen onze motorsportfamilie te houden. Hij zal de komende jaren een belangrijke sparringpartner voor mij zijn en ik weet dat we samen nog veel te bereiken hebben", zegt Wolff.

De verschuiving van de rollen gaat komende maanden plaatsvinden.

Lees ook: Rosberg had tijd nodig om snel te zijn volgens Vowles

Lees ook: Ferrari wil naar de top van het klassement met nieuwe motor

Lees ook: Marko: “Vettel had een sabbatical moeten nemen”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen