James Key volgend jaar toch naar McLaren

AP-1UW5V943S1W11_news

James Key, de technisch directeur van Toro Rosso, lijkt definitief op weg naar McLaren. Die laatste renstal kondigde afgelopen zomer al aan de voormalig enigineer van Jordan, Spyker en Force India in te willen lijven, maar Red Bull-teambaas Franz Tost stak daar toen nog een stokje voor.

Inmiddels lijkt er een oplossing gevonden en is McLaren-chef Zak Brown ervan overtuigd dat Key volgend jaar deel uitmaakt van zijn technische staf. Wanneer precies is nog niet duidelijk. Medewerkers van Formule 1-teams moeten als ze van het ene naar het andere team overstappen verplicht een periode van zes maanden thuis zitten. Dit zogeheten 'gardening leave' moet er voor zorgen dat overgestapte werknemers geen gevoelige kennis mee kunnen nemen naar hun nieuwe werkgever.

Brown heeft daar vrede mee: "Dit is onderdeel van een groter herstelplan. Het gaat er om de juiste mensen op de juiste plek te krijgen en dat lukt nou eenmaal niet altijd heel snel. We zijn blij dat hij voor ons aan de slag kan, maar hij zal geen bijdrage leveren aan de auto van 2019."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden