Jan Lammers voor de 24ste keer in 24 uur van Le Mans

Jan_Lammers_RacingTeamNederland_web

Jan Lammers zal met Racing Team Nederland zijn 24ste 24 uur van Le Mans rijden, als teamgenoot van Frits van Eerd en Giedo van der Garde. Racing Team Nederland komt uit in het FIA World Endurance Championship 2018/19, waarvan de fameuze 24 uur van Le Mans onderdeel uitmaakt.

Jan Lammers (61) won de race in 1988 en met zijn 24ste deelname voegt hij zich bij een illuster gezelschap; slechts 5 coureurs kwamen vaker aan de start in de ruim 90-jarige historie van de 24 uur van Le Mans.

Jan Lammers over zijn deelname: "Frits en Racing Team Nederland geven mij de kans om in juni voor de 24ste keer mee te doen aan de 24 uur van Le Mans. Dat is fantastisch! Om optimaal voorbereid te zijn, rijd ik in mei samen met Frits en Giedo ook de 6 Hours of Spa-Francorchamps; de openingsrace van het wereldkampioenschap. Ik kan niet onder woorden brengen hoezeer ik deze gelegenheid waardeer!"

Frits van Eerd, initiatiefnemer en één van de coureurs van Racing Team Nederland: "Jan is een legende op Le Mans en vanaf het eerste uur betrokken bij Racing Team Nederland. Ik vind het dan ook geweldig dat hij dit jaar met ons voor de 24ste keer aan de start verschijnt in de 24 uur van Le Mans. Dat wordt een unieke mijlpaal!”

Racing Team Nederland heeft een Dallara P217 ingeschreven in de LMP2-klasse van het FIA World Endurance Championship 2018/19. Het WK telt 8 races op 6 circuits in 6 landen in Europa, Azië en Amerika.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden