Jean Todt wil reglement kwalificatie aanscherpen

P-20140622-00518_news

Als het aan Jean Todt ligt is het voorgoed gedaan met de taferelen zoals we die zagen tijdens de beslissende fase van de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië. Negen coureurs gingen op Monza met nog een kleine twee minuten te gaan naar buiten voor een ultieme poging pole position te pakken, maar omdat niemand als eerste aan zijn hot lap wilde beginnen, kwamen zeven van de negen coureurs te laat over start-finish.

Wedstrijdleider Michael Masi kondigde direct na de race al aan met de teams in gesprek te gaan over het incident en de teams zelf kwamen al met het idee om vanaf volgend jaar te gaan experimenteren met een kwalificatierace.

FIA-president Todt ziet echter meer in een kleine wijziging van de huidige reglementen: "Ik kan alleen maar zeggen dat dit nooit meer zal gebeuren. We gaan de regels veranderen. We kunnen niet voor de coureurs bepalen wanneer ze hun garage verlaten, maar we gaan gewoon een maximale tijd per rondje instellen. Het publiek komt om een show te zien, maar wat ze [de coureurs] deden was gevaarlijk. We passen de regel zo snel mogelijk aan", aldus de Fransman in het dagblad La Dernière Heure.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden