Jenson Button gaat door bij McLaren in 2016

Jenson_Button_Ron_Dennis_McLaren_Honda_F1

Zijn afscheid van de Formule 1 was vorige week volgens velen al nabij, maar vanmorgen heeft McLaren bekendgemaakt dat Jenson Button ook in 2016 rijdt voor McLaren Honda F1. Teambaas Ron Dennis gaf het afgelopen zondag ook al aan na de Grand Prix van Japan.

De 35-jarige Brit zit nu in het eerste jaar van een tweejarig contract, maar zowel hijzelf als het team hadden opties om de samenwerking na dit seizoen te beëindigen. En met de tegenvallende prestaties van de nieuwe Honda-krachtbron was dat ook iets waar de coureur hard over heeft nagedacht.

In de afgelopen weken hebben teambaas Ron Dennis en Button meerdere gesprekken gevoerd, waar voor Button toch een vertrouwen uit bleek om volgend jaar door te gaan.

Jenson Button: "Hij (Ron Dennis, red.) en ik hebben een aantal zeer goede gesprekken gehad in de afgelopen weken, waarrin me duidelijk geworden dat Ron zowel uiterst vastberaden alsook uniek uitgerust is om ons team door de huidige moeilijkheden te leiden naar grote successen in de toekomst.

"Dat geeft me veel vertrouwen, en het is om die reden dat, alles bij elkaar genomen, hij en ik hebben besloten om onze samenwerking voort te zetten. En toen ik die beslissing gemaakt had besefte ik meteen dat het de juiste is. Oké, toegegeven, dit jaar is niet makkelijk voor ons, maar we weten wat we moeten doen om dingen te verbeteren en, in samenwerking met Honda, zullen we heel hard werken in de komende weken en maanden om ervoor te zorgen dat 2016 een veel beter seizoen zal zijn dan 2015 is geweest", aldus de wereldkampioen van 2009.

Foto: McLaren Honda F1

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden