Jenson Button in Monaco terug achter het stuur

button

McLaren kiest voor Jenson Button als vervanger van Fernando Alonso voor de Grand Prix van Monaco, op 28 mei aanstaande. Alonso baarde eerder deze week opzien door af te zien van deelname aan Monaco en op dezelfde dag mee te willen doen aan de Indianapolis 500.

Sinds die aankondiging werd er druk gespeculeerd over wie de Spanjaard zou vervangen. Nyck de Vries werd (vooral in Nederland) genoemd, en ook de naam van het jonge Britse talent Lando Norris kwam voorbij.

Maar het gaat dus Jenson Button worden. Eigenlijk is die keuze heel logisch: de oud-wereldkampioen is officieel reserverijder van McLaren, is bekend met de nieuwe auto, verkeert mede door zijn deelname aan triatlons nog steeds over een prima basisconditie en - niet geheel onbelangrijk - kent de baan in Monaco als zijn broekzak.

Button rijdt in de straten van Monaco zijn 306e Grand Prix Formule 1. Daarmee komt hij samen met Michael Schumacher op de tweede plaats in de all-time ranking van meeste Formule 1-starts. Button en Schumacher moeten alleen Rubens Barrichello (322 keer gestart) voor zich dulden.

Foto: McLaren Honda

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden