Jeroen Bleekemolen over Grand Prix in Jeddah

photo_2021-04-11_10-22-50

Het Formule 1-wereldkampioenschap zit er bijna op met nog twee races te gaan en met slechts acht punten verschil tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen. Jeroen Bleekemolen blikt voor Grand Prix Radio vooruit en vindt het heel erg spannend zeker nu dat Hamilton weer goed terugkomt en zijn snelheid heeft gevonden. 

We gaan naar Saoedi-Arabië op een nieuw stratencircuit met heel lange rechte stukken. De baan is vergelijkbaar met Bakoe waar Verstappen dit seizoen erg sterk was en gewonnen zou moeten hebben maar kreeg hij een klapband. "Ik denk dat hij best wel een kansje zou moeten maken, maar de raketmotor die Lewis Hamilton had tijdens de Grand Prix van Brazilië gaat er weer in en daarmee verwacht ik toch wel dat hij heel sterk is."

Max Verstappen / straf / Lewis Hamilton / Brazilië
Foto: Red Bull Content Pool (Buda Mendes/Getty Images)

Bleekemolen hoopt dat Verstappen voor Bottas kan blijven en denkt dat de teamgenoten weer een belangrijke rol zullen spelen in de beslissing van het WK. De baan in Abu Dhabi voor de laatste race is volgens de coureur wel redelijk gelijkwaardig maar de baan in Jeddah zorgt misschien voor meer damage control.

Voor Bottas eindigen

"Is de motor van Hamilton nog steeds zo snel, dan wordt het heel moeilijk voor Verstappen om hem te verslaan. Hij moet dan in ieder geval voor Bottas zien te eindigen en als Bottas een normaal weekend heeft zonder gridstraffen is hij ook altijd extreem sterk."

De coureur hoopt dat Sergio Pérez er weer goed bijstaat en dat hij lekker mee kan doen, en wie weet misschien wel Hamilton de fout in kan lokken. "We gaan het zien, het wordt spannend", sluit hij af.

Lees ook: Olav Mol: “Nieuws van NENT verbaast mij ook”

Lees ook: Abiteboul zet eindelijk tatoeage na verloren weddenschap

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Saoedi-Arabië

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden