Jeroen Mul in F1 aan Tafel: Red Bull zit niet te wachten op Mick Schumacher

door Tim Koenders
Mick Schumacher helm vrijdag Brazilië 2022

Toto Wolff wil Mick Schumacher graag terug in de Formule 1. Hij zou gesprekken hebben gehad met Red Bull voor een stoeltje bij AlphaTauri. Volgens Jeroen Mul zit Red Bull niet te wachten op een coureur als Schumacher. Dat liet hij weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Mick Schumacher maakte in 2021 zijn debuut in de Formule 1. Na twee seizoenen zonder echte hoogtepunten en met meerdere crashes verloor de Duitser zijn stoeltje bij het team van Haas. Op dit moment is hij testcoureur bij het team van Mercedes. Teambaas Toto Wolff is zeer te spreken over de kwaliteiten van de Duitser. Hij vindt zelfs dat Schumacher wel recht heeft op een stoeltje in de koningsklasse van de autosport. Hij zou zelfs al te hebben geïnformeerd bij AlphaTauri. Dit was ook onderwerp van gesprek bij F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Mick Schumacher Belgie

Kansen

“Wij kunnen niet zien hoe goed hij is in de simulator. Hij heeft natuurlijk wat ervaring in de Formule 1. Ik denk niet dat hij eruit haalt wat Lewis en George eruit halen. Wolff zegt dat hij hem graag in de Formule 1 ziet maar ik vraag mij af in hoeverre hij nog een aandeel heeft als zakenman of manager. Dan is het natuurlijk altijd interessant om je rijder in de Formule 1 te hebben.” Dat liet fabriekscoureur bij Lamborghini Jeroen Mul weten. “Mick heeft volgens mij genoeg kansen gehad om zich te bewijzen en dat heeft hij niet gedaan. Tuurlijk kan een rijder overgenomen worden door een andere stal maar Red Bull heeft denk ik geen interesse in een rijder als Schumacher. Daar hebben ze te veel talent in hun eigen programma voor. Dan hebben ze ook nog Daniel Ricciardo op de reservebank zitten.”

Lees ook: F1 aan Tafel: Succes Verstappen aan banden

Lees ook: Hitech GP meldt zich aan voor F1 2026

Lees ook: Yuki Tsunoda komt ook in actie op de Nordschleife

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden