Jorge Lorenzo trekt zich terug voor MotoGP Japan

181019_JAP_Lorenzo

Twee rondes in de eerste vrije training waren genoeg voor Jorge Lorenzo om te beseffen dat het niet ging. De blessures die de Ducati-rijder opliep bij crashes in Aragon en in Thailand hinderden hem te veel om op een verantwoorde manier te kunnen meedoen aan de MotoGP van Japan op het Twinring Circuit in Motegi.

Voorafgaand aan de vrije trainingen had Lorenzo zijn zorg al uitgesproken. Er zat weinig tot geen vooruitgang in het herstel van de diverse verwondingen. De pijn was niet het probleem, dacht hij, maar hij vreesde het risico de blessures erger te maken door de belasting of de mogelijkheid van een nieuwe crash. Met name een kleine breuk in zijn pols zat Lorenzo dwars. Hij kan niet genoeg kracht gebruiken bij het remmen voor de bochten.

https://twitter.com/MotoGP/status/1053089250802044928

Onder deze omstandigheden is het onwaarschijnlijk dat Lorenzo met Ducati meereist naar Australië en Maleisië waar de komende twee weekenden de volgende wedstrijden zijn. Ducati-teammanager Davide Tardozzi bevestigde dat die kans klein is. “We zijn verplicht een vervanger in te zetten en waarschijnlijk zal dat onze vaste testrijder Michele Pirro worden, maar er zijn ook andere mogelijkheden.” De kans dat het voormalig wereldkampioen Casey Stoner wordt, is vrijwel nihil.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen