Jos Verstappen emotioneel na wereldtitel Max: "Ik ben enorm blij"

SI202112120481_hires_jpeg_24bit_rgb

Wat jaren een droom was voor Max Verstappen is zondag werkelijkheid geworden. De Nederlander wist in de laatste ronde van de laatste race titelrivaal Lewis Hamilton voorbij te gaan en werd daardoor wereldkampioen. Vader Jos Verstappen zag het allemaal gebeuren. Direct na afloop van de race gaf hij bij Ziggo Sport zijn eerste reactie. 

"Red Bull is altijd heel tactisch geweest. Heel lang hebben we niet kunnen winnen, maar we hebben wel heel vaak op tactiek gewonnen. Ik ben enorm blij, het is natuurlijk enorme gekte. Hopen dat die auto's zo snel mogelijk van de baan gehaald wordt, gelukkig hebben ze dat gedaan", zo legt Verstappen senior uit.

"En dan denk je, hoe?"

De Nederlander had een lange tijd het gevoel dat het niet zou lukken want Lewis Hamilton was veel te snel. Door een crash in de slotfase van Nicholas Latifi kwam er een safety car situatie waardoor Red Bull Racing op de zachtste band alsnog in de aanval kon gaan. Dat lukte en daardoor pakte Verstappen de wereldtitel. "Op gegeven moment komt dat bericht en dan denk je, hoe... Normaal moeten de auto's er altijd langs", blikt Verstappen terug op de late safetycar.

In de openingsronde leek Verstappen al voorbij te gaan aan Hamilton, maar dat lukte toen niet. Uiteindelijk viel het allemaal toch goed samen. "Als Max buiten de baan gaat, krijgt hij vijf seconden, als de ander dat doet, krijgt hij niks. Op het einde is het zoals het moet zijn, dan laat hij het zien."

Lees ook: Van Amersfoort Racing ook naar Formule 2

Lees ook: Jack Plooij schuift aan bij nieuwe aflevering F1 aan Tafel

Lees ook: Olav Mol: “Ontknoping waar je alleen maar van kan dromen”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden