Jos Verstappen: ''Er gaat zeker geracet worden in 2020''

02 mei 2020 door Hidde Wissels
P-20171027-01679_news

In een uitgebreid interview in de zaterdageditie van De Telegraaf vertelt Jos Verstappen dat een jaar zonder Formule 1 onmogelijk is. Verstappen sr. weet 100 procent zeker dat er geracet gaat worden in 2020.

De Formule 1 is afgelopen week met schema naar buiten gekomen hoe het Formule 1-seizoen wil gaan inplannen. In het weekend van 5 juli moet het seizoen worden afgetrapt in Oostenrijk zonder toeschouwers. Wellicht dat er twee Grands Prix zullen worden verreden op de Red Bull Ring. Dat er niet geracet gaat worden in 2020 is in de ogen van Verstappen onmogelijk. ''Anders gaan er echt teams omvallen en raken mensen hun baan kwijt'', begint Verstappen.

''Er staan zoveel contracten op het spel. Natuurlijk is de gezondheid het allerbelangrijkste, maar de hele economie maandenlang stilleggen is ook geen optie. Iedereen moet zijn gezond verstand gebruiken. Je merkt nu toch dat mensen zich gaan verzetten.''

Niet racen in 2020 is dan ook geen optie volgens Verstappen. Wel moeten er goede maatregelen worden genomen om iedereen in een veilige situatie te kunnen laten werken.

''Het allerbelangrijkste is dat er op een gegeven moment gereden kan worden. Dan maar even zonder publiek, het is niet anders. En ze zullen iedereen vooraf goed moeten testen. Aan een Formule 1-auto werken vijftien man in een redelijk kleine ruimte, dan kan je geen anderhalve meter afstand houden'', besluit hij.

 

 

 

02 mei 2020 door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen