Jos Verstappen legt lat hoog, maar blijft realistisch

AP-1YGFPEYMW2111_hires_jpeg_24bit_rgb

Over een kleine twee weken gaat eindelijk het Formule 1-seizoen van start. De verwachtingen zijn hooggespannen, zeker bij Red Bull Racing. Want wat kan Max Verstappen uitrichten met de RB15 uitgerust met de Honda-motor? En wanneer is het seizoen geslaagd? Als hij eindigt in de top 3 in de strijd om de wereldtitel en een aantal races wint, zegt vader Jos in gesprek met Verstappen.nl.

"Het doel is natuurlijk om wereldkampioen te worden, maar je moet wel realistisch zijn. Het is ook het eerste jaar met Honda", legt Verstappen uit. "Laten we zeggen, als hij in de top drie van het wereldkampioenschap eindigt en dat hij een paar wedstrijden wint met Honda. Je moet op het juiste moment in de juiste auto zitten. We zitten goed en als je ziet hoe Honda begonnen is aan het hele verhaal met Red Bull, is dat super positief."

Japan zal opleven

Vader Verstappen kijkt enorm uit naar de start van het nieuwe seizoen. "We hebben er zin in en ik denk dat als we een overwinning met Honda boeken, Japan weer helemaal opleeft. Ze hebben een hele moeilijke tijd gehad en ik hoop dat het nu alleen maar positiever wordt en ze terugkrijgen wat ze zo graag willen hebben."

Afgelopen seizoen begon Max Verstappen weifelend aan het seizoen met twee uitvalbeurten en een vijfde en zesde plaats. De eindfase van het seizoen was ijzersterk met vijf podiumplaatsen op rij, waarvan een op de hoogste trede in Mexico.

Risico's

"Hij was inderdaad ijzersterk, maar hij moet wel altijd risico nemen om dat resultaat te krijgen. Als je risico’s gaat nemen, kan er van alles gebeuren. Dan is het ook makkelijker als je op de eerste rij start, omdat je dan niet zoveel risico hoeft te nemen. Dat is eigenlijk de truc. Maar hij heeft het ontzettend goed gedaan. En het inhalen, daar is Max echt wel de beste in."

"Ik praat met Max over alles", vervolgt Verstappen. "Tijdens de moeilijke periode begin vorig jaar hebben we er ook over gesproken, maar eigenlijk was er niet zoveel met hem aan de hand. Het was meer de buitenwereld die er een probleem van maakte. Misschien dat ik na Monaco het hardste gesprek met hem heb gehad, maar verder zijn het enkele details. Als je ziet hoe hij het nu oppakt en dit jaar begint, is dat gewoon perfect."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen